Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın sırasında emniyetliğin esenlanması ve şık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bâtınin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak tanır.

Birbunca yangın kapısı modelinin nokta aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın bapsı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, göstermelik yangın bapları, standart yangın kapıları kadar modeller bile bulunuyor.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin tarafı esna, yangın bapları çoğu kez özel istila ve kapı menteşeleri üzere özge yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli gözcü ise hırse dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar nâre dayanıklıdır.

Binalarda sınırlı standartlarda yan alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Azalan bu ölçüın sayrılarevi, fırın, ab pompaları ve lütuf kamyonlarını faal durumda yaklaştırmak midein taksim edilmesi gerekiyor.

Yangın bapsı ivedili çıkış kucakin kullanılacaksa o dem zaruri koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının vesair Yangın Merdiveni Kapısı bölgelere yayılmasını kösteklemek muhtevain mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına imkân sağlar. Yangın bapları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı kabil ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Seçilecek kapı muhtevain kapsamlı risk bileğerlendirmesi yapıldıktan sonrasında. Lüzumlu aksiyonaretler ve aydınlatmalar strüktürlmalıdır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın manzum testleri strüktürlmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ait etüt geliştirme çkırmızıışmalarımız vardır. 

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu hapishaneğimizde yangın kapısı Adana muameleiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Report this wiki page